SKINCARE ROUTINE

Tento rok som zmenila značku pleťovej kozmetiky a rada by som sa podelila s mojimi skúsenosťami s novou značkou a s tým, čo mi pomohlo na moju mastnú,problematickú pleť po 30ke. Na pleť som za tie roky vyskúšala veľké množstvo značiek od Vichy, Bioderma, Thalgo, Clinique, atď.




I. Čistenie pleti

Po odlíčení očí odličovačom Garnier 2v1 prestriekam pokožku pleťovou vodou v spreji aby som ju zvlhčila a lepšie tak odstránila makeup. Momentálne používam Avéne, ale medzi moje obľúbené patria aj Balea, Bioderma a iné.




Následne odlíčim makeup pomocou čistiacej peny. V súčasnosti používam čistiacu penu Bioderma Hydrabio Mousse. Pena je jemná a pripomína šľahačku v spreji. Rýchlo a účinne odstráni makeup, nevysušuje, dôkladne hydratuje a vyhladzuje. Penu nanesiem krúživými pohybmi na navlhčenú pleť a makeup dôkladne zmyjem vodou. Na odlíčenie sa mi osvedčila aj micelárna čistiaca pena Thalgo. Na odlíčenie nepoužívam pleťové mlieko, pretože mi upcháva póry.





Po povrchovom očistení pleti od makeupu prejdem na hĺbkové čistenie pleti. Použijem na to sónickú kefku Clarisonic a čistiaci gél Biotherm Pure.fect Skin Anti-Shine Cleansing Gel. Gél je vhodný na mastnú a problematickú pleť. Redukuje mastnotu a póry, vytvára bohatú penu a dôkladne vyčistí pleť bez pocitu vysušenia. Pokožka je po použití jemná, zmatnená ale zároveň hydratovaná, pôsobí sviežo a zdravo. Tento výrobok si kupujem opakovane.



Po vyčistení čistiacim gélom použijem exfoliačnú pleťovú vodu Biotherm Pure.Fect Skin Micro-Exfoliating Purifying Toner 200ml, ktorá redukuje nadbytočný maz a stiahne póry. Je založená na princípe exfoliácie. Mám už tiež asi štvrté balenie. Čistí pleť do hĺbky, osviežuje a zároveň jemne exfoliuje pokožku. Na problematickú pleť odporúčam používať exfoliačné tonizačné vody, určite nie micelárne vody, ktoré upchávajú póry.




Pod odlíčení musí byť pokožka dôkladne čistá, môžete ju ešte prestriekať vodou La Roche Posay Serozinc. Je to zmatňujúci sprej na tvár, určený na mastnú a problematickú pokožku. Upokojuje a zmatňuje pleť.

II. Pleťová kozmetika NEOSTRATA

Začiatkom tohto roka som začala používať novú značku pleťovej kozmetiky Neostrata.


Všetky produkty Neostrata, ktoré používam obsahujú AHA kyseliny. Tieto kyseliny exfoliujú pokožku a tým podporujú jej rýchlejšiu obnovu, vyhladzujú a zjemňujú pleť a účinne pôsobia na problematickú a mastnú pleť. Regulujú tvorbu mazu a pôsobia antibakteriálne.

Momentálne používam tieto produkty Neostrata:

Neostata Oil Skin Solution - obsahuje 8% AHA, je to tonikum, ktoré nanášam po vyčistení pleti pleťovou vodou Biotherm. Nanášam ho vatovým tampónom na miesta, kde sa mi tvorí akné a čierne bodky. T.j. brada, nos, líčka. Môže sa používať ráno aj večer. 



Neostrata Gel Plus - obsahuje 15% AHA. Je to gél, ktorý nanášam na noc /ako nočný krém/. Odstraňuje zhrubnutú pokožku, redukuje akné a upchaté póry. Neuveriteľne zjemňuje a vyhladzuje pleť a je to podľa mňa najúčinnejší prípravok na akné a nečistú pleť.



Neostrata Oil Control Gel - obsahuje 8% PHA/AHA. PHA je laktobionová kyselina, ktorá pomáha proti rozšíreným pórom, účinne pôsobí proti starnutiu a pigmentovým škvrnám. Tento denný gél môžete používať samostatne /na veľmi mastnú pleť/ alebo ako bázu na denný krém. Zmatňuje pokožku a redukuje nadmernú tvorbu mazu. Nevysušuje pleť, len regulujuje mastenie počas dňa.
Ja ho používam samostatne alebo na denný krém Thalgo Pureté Marine.



S prípravkami Neostrata som veľmi spokojná, táto kozmetika naozaj pomáha a ak si už so svojou pokožkou neviete poradiť vyskúšajte ešte túto značku.
Momentálne som po druhom chemickom peelingu Neostrata a v samostatnom článku vám o tom napíšem viac. 

Lokálne používam na akné prípravok Alcina SOS Stick. Je to roll-on so 40%ným obsahom alkoholu. Dezinfikuje a lokálne ošetruje zapálené miesta. Upokojuje podráždenie a zlepšuje hojenie, pôsobí antisepticky. Má praktické balenie a môže sa použiť kedykoľvek počas dňa.



Skúšali ste už kozmetiku Neostrata?

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.